Ocena brak

Wolatucha

Autor /Karmazyn Dodano /31.01.2012

Wolatucha (Schoinbates volans) jest najwięk­szym szybującym ssakiem. Występuje ona na terenach wschodniej Australii. Jest spokrewniona z koalą i odżywia się wyłącznie liśćmi i kwiatami drzew eukaliptusowych. Długość jej lotu może przekraczać 110 metrów. Waży około 1,5 kilo­grama, a wraz z ogonem jej długość wynosi około jednego metra.

Podobne prace

Do góry