awatar

Profil użytkownika kokosanka

Data rejestracji29 stycznia 2014 Ostatnio online30 stycznia 2014, 12:23

Statystyki

150 prac, w tym:

  • 150tekstowych
  • 0multimedialnych

Dodane prace /150 prac/

  • Ocena brak

    Wódki I spirytus

    Wódki zawierają znaczne ilości etanolu i z tego względu są produktami względnie trwałymi. Butelki z wódkami należy magazynować w pozycji stojącej w stałej temperaturze rzędu 15-20°C, chroniąc przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Krótkotrwałe działanie niskiej lub wysokiej temperatury...

    Ocena /

    Autor /kokosanka Dodano /30.01.2014 Znaków /1 364

    praca w formacie txt
  • Ocena brak

    Chleb

    Chleb jest produktem o małej trwałości, a jego psucie się jest spowodowane procesem czerstwienia albo pleśnienia. Mianem czerstwienia określa się zmiany chemiczne i fizyczne zachodzące w produktach piekarskich po wypieku, powodujące niekorzystne zmiany jakości pieczywa. Miękisz staje się twardy, kruchy...

    Ocena /

    Autor /kokosanka Dodano /30.01.2014 Znaków /1 349

    praca w formacie txt
  • Ocena brak

    Konteneryzacja

    Najnowocześniejszą obecnie formą transportu żywności, głównie chłodniczego, jest transport w kontenerach, umożliwiający przenoszenie całego ładunku wraz z kontenerem, z jednego środka transportowego na drugi oraz składowanie kontenerów jednego na drugim do sześciu warstw. W transporcie drogowym do...

    Ocena /

    Autor /kokosanka Dodano /30.01.2014 Znaków /3 424

    praca w formacie txt
  • Ocena brak

    Kontrola techniczna a proces produkcyjny

    Kontrola techniczna procesu produkcyjnego jest to ogół operacji zapewniających właściwą jakość produktu żywnościowego, przez sprawdzenie jakości surowców, półproduktów, dozór nad prawidłowością przebiegu procesu technologicznego oraz kontrolę wyrobów gotowych. Kontrola techniczna obejmuje również...

    Ocena /

    Autor /kokosanka Dodano /30.01.2014 Znaków /2 354

    praca w formacie txt
  • Ocena brak

    Systemy kontroli procesu produkcyjnego

    Początkowo system kontroli procesu technologicznego (i produkcyjnego) polegał na kontroli jakości produktu gotowego, po zakończeniu procesu technologicznego, bez ingerencji w poszczególne operacje, bez bezpośredniego udziału kontrolerów w tworzeniu jakości produktu.

    Kolejnym etapem jest kontrola jakości...

    Ocena /

    Autor /kokosanka Dodano /30.01.2014 Znaków /3 399

    praca w formacie txt
  • Ocena brak

    Kontrola wydajności maszyn i urządzeń

    Kontrolowanie wydajności maszyn i urządzeń umożliwia zapewnienie optymalnych warunków pracy, zarówno w aspekcie jakości gotowego produktu, jak też ekonomiczności realizowanego procesu technologicznego. Istotnym elementem kontroli jest poprawność ustawienia maszyn i urządzeń w liniach technologicznych...

    Ocena /

    Autor /kokosanka Dodano /30.01.2014 Znaków /1 756

    praca w formacie txt
  • Ocena brak

    Kontrola sanitarno-higieniczna

    Kontrola sanitarno-higieniczna w zakładach przemysłu spożywczego odgrywa bardzo dużą rolę, gdyż ma wpływ na to, czy produkt jest bezpieczny dla konsumenta. W kontroli wykorzystywane są głównie metody mikrobiologiczne i chemiczne, przede wszystkim do oceny procesu technologicznego. Sfera produkcji podlega...

    Ocena /

    Autor /kokosanka Dodano /30.01.2014 Znaków /927

    praca w formacie txt
  • Ocena brak

    Zastosowanie chłodnictwa i sprężonych gazów

    W gospodarce energetycznej zakładów oprócz gospodarowania parą wodną i energią elektryczną duże znaczenie ma chłodnictwo i gospodarka sprężonymi gazami. Sprężarki stosowane w obu powyższych przypadkach są odbiornikami dużych ilości energii elektrycznej, dostarczając w zamian innych nośników...

    Ocena /

    Autor /kokosanka Dodano /30.01.2014 Znaków /2 290

    praca w formacie txt
  • Ocena brak

    Zanieczyszczenia wody

    Woda jest jednym z głównych elementów środowiska zewnętrznego, któremu życie na Ziemi zawdzięcza swe istnienie. Woda pokrywa ok. 75% powierzchni globu i jest wykorzystywana przez człowieka do wielorakich celów, także do celów przemysłowych i energetycznych.

    Wody biorące udział w cyklu kołowym w...

    Ocena /

    Autor /kokosanka Dodano /30.01.2014 Znaków /3 796

    praca w formacie txt
  • Ocena brak

    Woda do celów chłodniczych

    Woda chłodnicza przeznaczona jest do odprowadzania ciepła z urządzeń chłodniczych, dlatego powinna mieć jak najniższą temperaturę, ponieważ od tego zależy ilość odprowadzanego ciepła i jej zużycie. Woda chłodnicza nie powinna tworzyć osadów utrudniających wymianę ciepła i przepływ wody. Nie...

    Ocena /

    Autor /kokosanka Dodano /30.01.2014 Znaków /1 664

    praca w formacie txt

Do góry