Ocena brak

Shepherd's Pie

Autor /Kajetan Dodano /11.11.2011

Shepherd' Pie is a very popular English dish. It originated in the north of England, but is now eaten all over the country.

1. Slice the onions, carrots, and mushrooms.

2. Fry them in a pan with minced beef for about 8 - 10 minutes, sirring all the time.

3. Add the flour and stir for one more minutes

4. Add the beef stock and some salt and pepper and stir again until the mixture becomes thicker.

5. Transfer to a casserole dish and put into the oven at 190 degree C(gas mark 5) for 25 minutes.

6. Meanwhile, cook the peeled potatoes in boiling salted water for 20 minutes

7. Then drain and mash together with the butter and milk.

8. Put the potato on top of mince mixture, grate the cheese and put it on top.

9. Return the dish to the oven at 200 degree C(Gas mark 6) for 15 minutes

Serve hot with green vegetable.

Translate:(tłumaczenie

Zapiekanka z mielonego mięsa i ziemniaków.

Zapiekanka z mielonego mięsa i ziemniaków jest bardzo popularnym angielskim daniem. Pochodzi z północy Anglii, ale jest już jedzona poza krajem.

1. Plasterek cebuli, marchewki, i grzyby.

2. Usmaż to na patelni z mieloną wołowiną w czasie 8 - 10 minut, poruszają to cały czas.

3. Dodaj mąki i mieszaj przez minutę.

4. Dodaj bulion i trochę soli i pieprzu i wymieszaj ponownie aż mieszanka zacznie gęstnieć.

5. Przenieś to (włóż) do naczynia żaroodpornego a potem włóż do piekarnika na 25 minut do temperatury 190 stopni C

6. Tymczasem gotuj obrane (nożykiem) ziemniaki w solonej wodzie przez 20 minut.

7. Potem osącz ziemniaki razem dodając mleko i masło.

8. Połóż ziemniaki na wierzch mieszanki, zetrzyj ser i połóż na samym wierzchu.

9. Włóż naczynie powtórnie do piekarnika na 15 minut do temperatury 200 stopni C.

Podawaj gorące z zielonymi warzwami.

Do góry